Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Lite bättre

Kategori:

Natten till idag toppade vi på 39 grader på vår minsta stjärna. I morse var temperaturen 38 och en timme senare normaltemperatur. Däremot har han varit tröttare än vanligt och kinkig. Jag har varit i kontakt med sjukvårdsupplysningen både igår och idag. Vi har dock inte varit in med honom. Han har nämligen börjat äta idag igen och tempen har varit bra. Jag antar att det visar att han är på bättringsvägen. Får vi ett bakslag åker vi in i morgon. 
Vi hade äran att bli bjudna på halloweenmiddag ikväll. Jag var dessutom bjuden på mammabubbel. Jag och Elton stannade dock hemma och hade pyjamasparty medan Elsa, zombin och Hulken drog iväg på halloweenparty.

De hade haft superkul på festen. Härligt!

Nu hoppas vi att vår lilla kille blir sig själv till i morgon. Till dess behöver vi alla en god natts sömn.

Liten plutt

Kategori:

Elton har haft en jobbig natt (och därmed hans föräldrar). Han ville inte äta "vanlig mat" på hela dagen igår och efter att han somnat igår kväll vaknade han till och knölade och gnydde flera gånger. Jag tog honom med mig för att gå och lägga oss. När vi lagt oss i sängen började han spy. Och det kom inte lite... 
Efter visst fixande gick vi och lade oss igen med en ledsen liten plutt. Natten har varit orolig och Elton har legat runt 37,5 hela natten. Han fick dock normal temp nu på morgonen och var på strålande humör.
Just nu känns han varmare igen när han sover lugnt i bärselen. Vår älskade lilla plutt.
Ska ringa sjukvårdsupplysningen om tempen visar förhöjd då han vaknar. Jag får alltid så ont i hjärtat då barnen är sjuka.

Icke samarbetsvilliga armar

Kategori:

Idag har Elton börjat dra in knäna under sig. Problemet är bara att armarna är med på noterna endast ca 20% av gångerna. Oftast hamnar han på näsa istället. De gånger han kommer upp i "krypställning" är armarna stilla medan knäna skjuter ifrån, vilket resulterar att han hamnar på näsa. Det är väl också ett sätt att ta sig framåt... Hahaha! Vår lilla larv. Jag skulle dock inte säga att han tar sig framåt än, det är bara knäna som jobbar. Nu hoppas jag bara att han inte slår i sin lilla näsa alltför mycket i golvet framöver.

Gå med hjälp

Kategori:

Elton har fått låna en lära-gå-stol av sin ena gummor. Stilarna har varit lite olika att ta sig fram. Då han provade första gången (för typ en vecka sen) stod han bara och hoppade och förstod inte vad tanken var. 
Detta ändrade ganska snabbt till att stå upp och liksom kasta sig framåt med överkroppen, för att ställa sig upp igen och upprepa. Han kom ju framåt, men den var inte så effektivt. 
För någon dag sedan började han använda fötterna, men det gick bara bakåt. Han blev helt tokig då han bara kom längre och längre ifrån sitt mål. 
Igår släppte det dock och nu är man såhär lycklig då man själv kan bestämma vart man ska gå:

Att känna på sin egna skugga är spännande.
Däremot blir han rätt frustrerad av att inte kunna gå rakt fram till saker, han når inte att röra dem då eftersom gåstolen tar i och armarna är för korta. Han når bättre om han kommer från sidan. Idag har han stått och skrikit argt och frustrerat på Biancas dockhus tre gånger... 😉 tids nog lär han sig nog hur han ska köra för att få tag i saker. Bara att njuta till dess...

Höstigt

Kategori:

Vilken härlig dag!
Och efter dagislämning blev det en liten promenad.
Ljuvliga höst!

Tindrande ögon

Kategori:

Vår lilla femmånaders kille är så otroligt härlig just nu. I alla fall dagtid... Han är glad så gott som hela tiden. Får han bara lite uppmärksamhet är livet underbart i hans värld.
(Sen att mamman i huset är så trött att ögonen går i kors är en annan sak. Även denna lilla pralin ska väl så småningom sluta äta på natten.)

När hjärtat svämmar över av kärlek kan man inte få nog av så gott som identiska bilder... Han är helt klart familjens lilla lyckopiller. Hans tindrande ögon avhjälper trötthet, femårshumör, syskongnabb, skoltrötthet och allmän irritation. Vi turas om att smittas av hans lugn och glädje. Jag är så tacksam för mina tre underbara barn. Framförallt är jag tacksam för att uppleva den kärlek de visar för varandra.

Gaddarna

Kategori:

Här ser man dem rätt tydligt. De små fina gaddarna.


Co-Workers

Kategori:

Eller man kanske ska kalla det ko(rv)-workers? Vi lagade korvsoppa för första gången häromdagen. Barnen har fått det på dagis och i skolan och nu ville de ha det hemma. Sagt och gjort. Jag hade två duktiga medhjälpare (tyvärr ville endast den ena vara med på bild). Bianca skar korv och William skalade potatis och morötter. 
Vi hade riktigt mysigt. Elton gillade allt som hände runt honom då han hängde i bärselen på min mage. Tre nöjda barn=en mycket nöjd mamma.Skuggor

Kategori:

Elton är helt fascinerad av skuggor. Han kan ligga och titta på dem hur länge som helst. Häromdagen då jag satt med honom i famnen fick han syn på sin egen skugga och blev helt tagen av den. Det kan jag förstå, för sötare skugga får man leta efter.


Och slutligen en puss till mamma.Elton 5 mån

Kategori:

Idag är han redan fem månader! Va? Galet.
Vi var på kontroll idag och kan konstatera följande:
Längd: 67,4 cm
Vikt: 7680g
Status:
* snurrar från mage till rygg och rygg till mage,
* rör sig runt som en klockvisare då han ligger på magen,
* säger ma-ma,
* är för det mesta glad och ler mot de flesta,
* äter ca 8 olika smaker, och har hittills bara reagerat negativt på morot,
* har fått de två nedre framtänderna,
* han sover 3-4 gånger om dagen beroende på tupplurarnas längd och tar natt ca. Kl.21. Morgon tar han någon gång 6.30-8.
* Eltons tre bästa: 
1. Vara i famnen och gå runt och kolla in saker,
2. När syskonen busar med honom och
3. Smaka på alla saker han får tag i.

* Eltons tre värsta:
1. Åka bil,
2. Få sprutor och
3. ...ja, åka bil. Det är faktiskt hemskt, t.o.m. värre än att få sprutor.
Men man får gulliga plåster!

Man är rätt vig när man är fem månader.
Elton har gått från att ogilla vagnen till att gilla promenader. Skam den som ger sig...😉
Ja, och så är han ju alldeles underbar. Han är hela familjens lilla älskling❤️

Mata lillebror

Kategori:

Igår matade Bianca Elton hela måltiden. De tyckte båda att det var roligt och spännande.

Kolla in Biancas minspel.


Hon härmar Elton i alla munrörelaer han gör. Precis som hennes mamma gör...😝 jag kan inte heller mata utan att själv sitta och gapa.
Matandet gick i alla fall väldigt bra och Elton åt upp allt Bianca gav honom.

Stugstäd

Kategori:

Idag har snälla Kjäll hjälpt oss sätta in en luftvärmepump i stugan. Såå skönt med lite värme nu när det börjar bli lite ruggigare.
Stugan fick sig en städning efter säsongen också. Skönt!
Vi har även packat ihop studsmattan för vintern. Under tiden passade Elton på att sova i höstsol och havsbris.
När han vaknade försökte vi fånga hela familjen på en och samma bild. Jag tror ärligt talat att det är första bilden på oss alla fem.

Den har fångat våra personligheter rätt bra. Det är liksom såhär vi är.

Livet med en femåring

Kategori:

Femåringar har bra fantasi och den uppstår när som helst.
I helgen när jag var ute och gick och Bianca cyklade så tvärnitade Bianca mitt i allt med cykeln och ropade "mamma!" Jag gick fram till henne för att se vad hon ville, varpå hon spottade ut sitt tuggummi och sa "kolla, en sköldpadda!" och hoppade sedan på cykeln igen och trampade iväg.
Hahaha! 
Hon har alltså format sitt tuggummi med tungan och tyckte det kändes som en sköldpadda. Solklart!

Idag var lyckan total då BÅDE Gitte OCH Rupert och Obi kom med och hämtade på dagis. Lyx!

Helgpyssel

Kategori:

Vi har möblerat om hemma i lekrummet. William har flyttat ut och Elton in. William har fått ett spel-och legorum nere i gillestugan.
Lekrummet ser nu ut såhär: (inklusive viss oreda..😉)
Elton har en liten del och Bianca resten. Helt behovsrelaterat.
Bokhyllan till höger i bild är Biancas. För att inte Elton ska komma åt hennes saker så lätt tänkte vi spänna upp ett tyg på bokhyllan på hans sida. Allt för att undvika att det slinker ner en legobit eller en Barbiesko då han blir mer rörlig. 
Vi har köpt ett tyg på IKEA för detta ändamål och i helgen har Bianca, William och jag målat med textilpennor. Som en superstor målarbok. Jätteroligt!
Såhär såg det ut i lördags morse:
Elton övervakade arbetet.
Och han verkar gilla resultatet so far.
Det blir en intressant "vägg" att ligga och titta på.

Julleloppet

Kategori:

Idag var det åter dags för Julleloppet. Det är sista året för William. Nästa år får han öka distansen från 1 km till 3,5 km.
William sprang själv med en innebandykompis medan Bianca sprang med Patrik och sina dagiskompisar.Fredagsfina

Kategori:


Idag körde de två minsta syskonen lite matchande outfit. Det är ju bara fredag en gång i veckan...😆

Kompisen

Kategori:

Idag kom kompisen bredvid till vänster. Nu har jag två tänder.
Att få tänderna på bild är så gott som omöjligt. Han bits ju...😆

Portionsstorlek

Kategori:

Om femton år kommer jag skratta då jag tänker på att detta:

räcker till fem portioner åt Elton.
Kanhända att han inte heller är nöjd med endast batat, morot och palsternacka då?!?😋

Kärlek

Kategori:

För att variera mig lite och inte alltid säga "jag älskar dig" till barnen brukar jag fråga "vad får du aldrig glömma?" Och då svarar de "att du älskar mig". 
Imorse då jag lämnade Bianca på dagis tog hon tag i Eltons haka och tittade honom i ögonen och sa: "Elton, vad får du aldrig glömma? Vet du det? Du får aldrig glömma att du älskar mig..."
Fantastiskt! ❤️så enkelt och så rätt, även om det blev omvänt.

Igår då vi gick hem från dagis var det ca 15 grader varmt. Trots det stannade vi och kände lite på snön på vägen hem.

Risgryn

Kategori:

Såhär har Elton sett ut ett tag:
Konstant en hand i munnen.

Han har även dreglat sig genomblöt. Idag märkte vi den. Den första lilla tanden. 4,5 månad hann han bli innan den kom. Lite väl tidigt kan jag tycka som helammar så gott som...
När tungan började åka in och ut ur munnen började jag misstänka att något var på gång. När han började smacka med läpparna kändes det som om han sa "hur tydlig ska jag va?!?"

Jag som nog misstänkt tänder med alla tecken har stirrat mig blind på överkäken eftersom det sett vitt ut där. Snopet kan jag nu konstatera att första tanden dök upp nere till höger.

Jag vet inte hur bra det syns, men det lilla risgrynet känns. En gullig liten tand.

Som bonus sa han dessutom "mamma" första gången idag. Säkert omedvetet, men urgulligt!😍

En bild säger mycket

Kategori:

Man vet att man haft en trevlig förmiddag då det ser ut såhär kl. 12 hemma på gården:
Idag bjöd vi Helins och Rundbergs på brunch. 6 vuxna och 9 barn. Love it!❤️

Morgonsol

Kategori:

Våra mornar ser ganska exakt likadana ut varje vardag. Patrik åker till jobbet lite före åtta efter att ha fått upp barnen och jag ser därefter till att William och Bianca kommer iväg till skola och dagis. Denna vecka har det varit kallt på morgonen (4 grader), men fantastiskt vackert. William går själv till skolan. Bianca vill cykla via Idrottsarenan på väg till dagis varje dag.
Det är roligt och kolla in all aktivitet som råder på idrottsarenan redan lite före nio på morgonen. Friidrott, tennis och fotboll pågår så gott som dagligen. Det är så härligt med denna morgonpromenad.