Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Simkungen

Kategori:

Idag gjorde han det! Uppdraget löd: Simma så långt du orkar på valfritt sätt. 45 minuter senare var han klar. 1000 meter ryggsim blev det. Simträningen avslutades med att ena simtränaren kastade upp William i luften så han landade i vattnet. Ett grattis-flyg helt enkelt. 
Vi är så stolta över dig William! Härligt kämpat!
Så vad sa den lyckliga simmaren då han var klar?
"Jag är inte ens trött. Nästa gång simmar jag två kilometer." 
Haha!
(Ser ni pingvinens segergest i bakgrunden? 😉)

Första måltiden med sked

Kategori:

Idag har vi gett Elton smakportioner för första gången. Tänk att vår lilla bebis blivit så stor. På 4-månaderskontrollen tidigare i veckan sa de att vi gärna fick börja eftersom han börjat äta fler gånger på nätterna.
Eltons första måltid med sked bestod av batat (sötpotatis). Och vad tyckte han då? Han sög i sig som om han inte gjort annat. Inga grimaser eller tveksamheter utan gapade snällt.
Mumsfillibabba!

Dagens tidning

Kategori:

Igår hade Williams skola OS hela dagen. Ett mycket uppskattat initiativ. 
Alla elever i solan är uppdelade i lag. Varje lag innehåller 1-2 personer från varje klass. Niorna är lagledare. William tyckte att han fick ett jättebra lag. Och han hade haft kul fastän det ösregnade mitt på dagen. 
Idag var han även med i tidningen.
Han sa redan igår att han nog kommer vara med. "Jag såg fotografen från tidningen och då gick jag förbi och sa hej". Haha! 

Tacksam och ledsen

Kategori:

Det här är ett av mina tre älskade barn:
Just nu ligger han och sover i min famn efter att ha ätit sig mätt. Hans mjuka små andetag är bland det finaste jag kan höra. Han håller i mig med sin knubbiga lilla hand för att känna att jag finns kvar. Han är fyra månader och just så ljuvlig som fyramånadersbebisar är. Doftar lite sött av bröstmjölk och hans mjuka hår på huvudet gör att man bara måste stryka honom lätt över hjässan fastän han sover. 
Jag är så otroligt tacksam för att han aldrig behövt vara rädd. Han har aldrig behövt skiljas från sin familj. Han har aldrig behövt vara hungrig, blöt, kall, orolig. Han har aldrig behövt åka inlåst i en kall lastbil. Han har aldrig hört ljudet av skottlossning. Han har fått sova bredvid mig i en varm säng varje natt. Mitt älskade barn har fötts på rätt ställe i världen. Jag blir så ledsen för alla de barn som just nu råkar ha fötts på "fel" ställe. Det finns miljontals med barn som sover i en varm kärleksfull famn medan de håller i en förälder med sin knubbiga lilla hand just nu. En del av dem gör det i en kall lastbil eller i ett tält istället för i ett hus uppvärmt till 21 grader. Mitt hjärta gråter för de oskyldiga barnens utsatthet.

Livet som lillebror

Kategori:

När man är lillebror får man gilla läget. Idag var han väldigt sjuk tillexempel...
Och då behöver man ju få både spruta och medicin...


(Bianca är medveten om att han inte får ta hennes medicin i munnen, därför håller hon fingret för. Burkarna nallade hon av mig vid varje besök på BB...😛)

Höstdag

Kategori:

Vilken fantastisk höstdag vi fick.
Lyckliga tjejer som letar maneter.
Elton firade sin 4-månaders dag med att sova i skuggan på en sandstrand med två lekande tjejer.
Efter en stunds lekande i solen fick tjejerna varmt.
Såhär kan det alltså se ut 19 september.
Det är fantastiskt att hitta skatter på stranden även denna årstid.

Skördefest

Kategori:

Det är skördefest just nu och vi har hunnit med två gårdar. Vi får se om det blir flera i år eller om vi sparar det till nästa år. Pappan i huset har nämligen övergett familjen i tre dygn för att hänga med barndomskamraterna.
Men vi har ju i alla fall hunnit hoppa i halmen och spana in lite djur.
Bianca var såå nöjd med att få rykta ponnyn Pärla på Haddnäs gård igår.
Det är extra roligt då man möter upp kompisarna. Idag var vi  till ÅCA och kollade in när Wilma dansade. Hon var jätteduktig. Efter det blev det pizza och halmhoppning. 
Vi fick tacksamt nog med oss morbror Peter. Och på vägen hem bytte Smilla och William bilar och så blev det några timmar kompislek till. Mer om det i ett annat inlägg.

Sidoförflyttning

Kategori:

Idag hände det. Jag lämnade honom liggandes på rygg på fårskinnet och gick på toa. Då jag kom ut möttes jag av detta:
Tydligen ser man tv:n bättre om man ligger på mage...Nyvaken

Kategori:

Tänk att vakna och se ut såhär inom 30 sekunder:

Inget taskigt humör här inte. Du är så söt så man vill äta upp dig Elton!

Astrid Lindgrens värld

Kategori:

I lördags var vi på Astrid Lindgrens värld. Ett riktigt drömställe för Bianca! 
William var väldigt negativt inställd innan och även om han tyckte att det finns roligare ställen att besöka hade han en rolig dag. 
Höjdpunkten för Bianca var Pippi Långstrump. Vi var på hela tre teatrar med denna starka tjej.
Bianca och farfar tog en båtutfärd i Hoppetossa tillsammans med Pippi, Pippis pappa och Fridolf. Häftigt med en båt inne i parken!
Elton var nöjd hela dagen och verkade fascinerad över allt som hände.
Det fanns massor av söta små hus där.Inne i karamellaffären höll Pippi, Tommy och Annika på att köpa godis för fullt.Det var spännande att kika in i alla fönster och se vad som hände där inne.
William tyckte att det som var uppbyggt kring Ronja var häftigast. 
Alla utom Bianca vågade skrika i Helvetesgapet.
Borgen var häftig med alla torn och källare och gångar som man fick gå i.
En bild på syskonen var ju ett måste. Det var dock en som inte riktigt ville just då... Man kan inte vara glad jämnt! ;)
Den där Karlsson på taket är en riktig filur! Alla skådespelare var helt suveräna, men Karlsson gjorde sin karaktär helt fantastiskt. Han busade och tiggde godis hela tiden. Öppnade tanters ryggsäckar, killade folk med grässtrån och så vidare. Och inte nog med det. Han kidnappade Elton! Patrik hade just tagit upp honom ur vagnen och då kom Karlsson och sa "Den här tar jag" och så gick han iväg med honom. 
Han försökte sedan sälja honom till höger och vänster för fem karameller. Vi var tvugna att gå efter eftersom han gick iväg en bit. 

Här försöker han lära Elton flyga. 
Efter ca fem minuter plockade William fram fem av sina lördagsgodisar och köpte tillbaka sin lillebror.

Bianca ångrade sig(i vanlig ordning) och ville krama Pippi, så det var bara att leta upp henne.

Det var kul att känna sig som en karaktär för en stund.
Vi hade en mysig dag i Vimmerby. Tack för dina fantastiska sagor Astrid!

Följa instruktioner

Kategori:

Idag hade William alfabetsläxa. Han skulle skriva ord i bokstavsordning. Han hade börjat i skolan och skulle göra klart hemma. Man såg att han först börjat på ett sätt och sedan suddat lite halvdant och börjat göra på ett annat sätt. Det är inte lätt att förstå vad "skriv orden i alfabetisk bokstavsordning" betyder. 
Jag tycker hans lösning är helt fantastisk! Orden kommer i rätt ordning och likaså bokstäverna. 
Vi gjorde dock om detta så orden stod i sin ursprungliga form. Men jag tycker hans lösning var så mycket mer genomarbetad och genomtänkt!
Det är så härligt att få vara med och höra hur han tänker.

Buskille

Kategori:

Det är så härligt nu när man får mer kontakt med Elton. Idag knäppte jag några bilder på honom under vår busstund. 


Mitt i allt bus kan han få syn på något och stanna upp.

Man riktigt ser att han funderar.
Det är så härligt att få uppleva denna underbara glädje med honom. Älskade lilla pralin!


Upprätt

Kategori:

Eftersom Elton verkligen inte gillar att halvligga eller ens luta sig lite tillbaka så höjde jag babysittern till högsta nivån. Jag tänkte att då blir han så sittande som möjligt. Men det var uppenbarligen inte tillräckligt...


Jag vet inte hur många gånger hans blick fastnat på hans byxor idag. De är tydligen väldigt fina att titta på.

Handkontroll och skratt

Kategori:

För två dagar sedan skrattade Elton hjärtligt för första gången. Helt underbart!
Idag knäckte han koden hur han ska göra för att vidröra det han ser. Det är mycket som händer i hans utveckling nu. Det gäller att vara med så han inte springer ifrån en...😆
Gräsligaste påfågeln, men Elton gillar den. Det finns så mycket att titta och känna på.

Herr Kantarell

Kategori:

Idag har Patrik varit med de två äldsta barnen i skogen och hittat kantareller. De hade två stora korgar fulla med svamp med sig hem. Några svampar var riktigt stora!
Nu har det mumsats kantarellmackor här ikväll. Yammie!

Kvällspromenad

Kategori:


Ikväll var vi ut på promenad med Rupert och Obi. Morbror Peter jobbar kväll och natt och då gick vi gärna en promenad med dessa yrväder. Mysigt!
Barnen uttryckte: "Mamma, detta är våra kusiner."
Vi får hoppas barnen får några mindre håriga kusiner inom några år...😆 om inte, verkar barnen väldigt nöjda också med dessa två. Tack för lånet Peter!

Cyklar själv!!

Kategori:

Idag hände det! Bianca vågade släppa stödhjulen. Vi har märkt att hon haft balansen ett tag redan, men hon har inte velat ta bort stödhjulen. Idag bestämde vi dock att vi skulle gå till idrottsplatsen och cykla. Jag tog med skiftnyckel fastän hon inte ville ta bort stödhjulen. På vägen dit lyckades hon hålla balansen så att stödhjulen tog i endast ett par gånger under vägen dit. När hon märkte det ville hon ta bort stödhjulen direkt då vi kom fram. Jag höll i sadeln åt henne när hon trampade iväg, men märkte nästan genast att hon höll balansen själv. När hon frågade om jag höll i sa jag ja fastän jag hade handen en centimeter ifrån. Jag ville försäkra mig om att hon kunde först. När hon cyklat så typ 20 meter visade jag att jag inte höll i genom att springa förbi henne. Och det leendet som prydde hennes ansikte då hon insåg att hon kunde!! Åh!! Älskade barn vad det är härligt att se dig så lycklig och stolt! Redan vid nästa start lyckades hon även starta utan hjälp. 


Vi är så glada för din skull älskade Bianca! 
Just nu ser hon mest fram emot att få cykla till dagis på måndag. Vår fina pärla💗

Stanna tiden

Kategori:

Idag då jag satt på golvet med Elton sittandes framför mig så drog han sig upp för att slippa luta mot min mage. Jag testade då att sätta honom själv. Och jag skulle ljuga om jag sa att det var stadigt. Det är lite lätt framåtlutande... Men han kan! 
Kan någon snälla stanna tiden. Min bebis behöver verkligen inte bli stor än. Varför har du så bråttom älskade lilla pralin? 
Det är inte meningen att man ska kunna sitta då man är 3,5 månad gammal. Nu får vi dra i nödbromsen lite tycker jag.