Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Välplanerad

Kategori:

Elton har sovit mellan kl.11.30 och 14 så gott som varje dag i fyra månader. Jag tänkte därför att jag var smart då jag bokade klipptid mellan 12 och 13.45. Jättesmart... 
Kl. 11.15 somnade han. Kl.11.55 såg det ut såhär:
Kl.12.10 såg det ut såhär:

Under verkningstiden för färgen:

Helt klart överskattat att bara prata ikapp, läsa skvallertidning och dricka te... Suck. 
Tur att det är gummor Marika som klipper. Hon tyckte dessutom att gudsonen började anta lite Doctor Snuggles-frisyr, så hon minskade på i topparna på sidorna. Längden behöll vi dock, är man surfarkille så är man.


Det där med att sitta still då man blir klippt är tydligen också överskattat...😉

Powernap

Kategori:

Jag tänkte att Elton skulle få ta en Powernap igår eftermiddag så han inte skulle somna så tidigt på kvällen och köra ett nattrace igen. När jag gått med vagnen i ca fem minuter och det var tyst i vagnen tittade jag in under suffletten och såg detta:
"Jag sover absolut mamma!" NOT!
10 minuter senare sov han dock en kortis.
Vår glada lilla sötnöt.

Prioritering

Kategori:

När solen skiner utomhus och man hör fågelkvitter genom rutan, men trots det väljer att sitta inne och njuta. När man vet att det är sista barnet och det är så sällan man får njuta på detta sätt så sitter jag gärna inne och myser med vår lilla sötnöt som var vaken två timmar i natt och därför somnade redan kl.10. I famnen dessutom.
Mys❤️
Hoppas han lärt sig att det inte lönar sig att ha show mellan 3 och 5 på natten. Ska man klappa föräldrarna hårt i ansiktet är det bättre att göra det dagtid. Likaså om man ska peta in sitt lilla finger i deras näsborrar...oddsen för att lyckas är dock större då föräldrarna ligger stilla och försöker sova. Och det verkade ju vara en väldigt rolig lek för vissa...🙃

Stugfix

Kategori:

I helgen var vi på stugan så mycket vi bara hann. Såå härligt. Vi har krattat och njutit och bara andats in det lugn man får i kroppen av att befinna sig vid vattnet.
Det finns MASSOR av blåsippor på vår tomt.
Williams favoritställe är nog björken på gården. 
Alla hjälper till efter bästa förmåga 😉
"Det är bra med två krattor när man har små händer". Du har så rätt Bianca!
Ljuvliga vår. Lite mer värme nu bara så kan man njuta fullt ut!
Vi fick gården krattad och löv och kvistar bortforslade. Mer än så kan man inte begära med tre barn i familjen. Det är ju lite fix och trix där emellan också. Det är liksom inte 100% effektivitet om man säger så...😉

Äta själv

Kategori:

Sedan en månad tillbaka vill Elton inte bli matad. Första veckan åt han med händerna, men sen en dag blev han väldigt arg då jag åt med gaffel och han inte fick en. Sedan dess äter han med sked eller gaffel. Jag skulle ljuga om jag sa att han inte spiller...🙈 Det är rätt mycket att städa efter varje måltid, men alla är vi barn i början och det går bättre och bättre hela tiden. 
Liksom för många andra barn är storfavoriten tacos.
Han äter enbart samma sorts mat som vi gör. Jag har aldrig fått i honom en barnmatsburk, han gillar verkligen inte smaken av dem.

Det är så härligt att se dina framsteg.

Att gå med skor

Kategori:

Även om man traskar på rätt bra nu så är det svårt att gå med skor. Men idag vågade han släppa den där stöttande handen. Jag fångade honom på bild då vi var och handlade ikväll.

Bollkille

Kategori:

Elton har helt klart ett stort intresse för bollar. Bollsinne verkar han också ha. Sedan han var 8 månader har han älskat att sparka på bollar. Nu när han lärt sig gå utan hjälp går han omkring här hemma och sparkar en boll fram och tillbaka. 

Han gillar dock bollar överlag, inte bara att sparka på dem. Kasta dem, spela krocket och spela innebandy är andra bollaktiviteter som han ägnar sig åt.
Vi får se vad det blir av vår lilla bollkille.

Fastermys

Kategori:

Vi har haft lyxen att ha faster på besök på besök i några dagar. 
Det har busats, tränats, lästs läxor, skrivit berättelser och en massa mys.



Ikväll avslutade vi det hela med lite träning och miniröris. 

Tusen tack för en massa mysiga dagar Sara. Kom snart igen❤️

Hoppeli-hopp

Kategori:

Idag släppte det helt. Från att tidigare ha hoppat enkla hopp började hon idag att hoppa dubbla hopp, och då gick det genast mycket bättre. I brist på långt hopprep så tog vi vattenslangen, funkar utmärkt!
Sååå lycklig! Vad gör det att man stapplar ibland?
Roligast är att hoppa med snurr.
Vår glada tjej!

En dans med kofoten

Kategori:

Idag har vi tagit en dans med kofoten. Målet var att få mer utrymme i köket på stugan. Att gå från att endast en får plats att laga mat till att vi kan hjälpas åt flera stycken. Det lyckades utan någon kostnad alls. En dans med kofoten bara. Nu ska det bara diskas och plockas i ordning så blir det super.
Före:
Efter:


Lite vit färg på ändan av skåpet, på väggen och i taket så kan jag leva med detta kök ett par år till. Vi blev av med ett högskåp, men det var det värt alla gånger. Upp med lite hyllor på väggen så får vi plats med alla skafferivaror där istället.
William jobbade också hårt och rev upp golvet i deras rum. Det har nämligen visat sig att vi tyvärr måste göra om golvet ner mot grunden.


Bra jobbat! 
Om ett par veckor då golvet är tillbaka i rätt skick så kan vi återigen njuta av vårt fina paradis!

Livet med barn

Kategori:

Ni som har barn har säkerligen varit med om att barnen kommer emot dig och säger: "Mamma, kan du ta det här?"
Och så sätter man fram handen utan att veta vad man ska få. Det kan vara blommor, stenar, kottar,daggmaskar...
Denna gång fick jag detta i handen:
Först reagerar man med chock. Som tur var åtföljdes det av: "Jag glömde tydligen mitt påskgodis i jackfickan på påsken..."
Jag tror det jag med... Tydligen var letandet av påskägg roligare än ätandet...😉

Flaggor

Kategori:

Varje dag då vi går till och från dagis passerar vi en massa flaggor till Eltons stora glädje. Han blir lika glad och pekar varje gång. Det är så sött när hans lilla, lilla finger pekar upp i himlen och hans ansikte strålar av glädje.

Cykelpremiär

Kategori:

Har man en storebror som gillar att turfa så är det bara att hänga på. För två veckor sedan var det således premiär för Elton på cykel.
Det har blivit några rundor sedan dess. Det verkar dock vara sövande att vara ute och cykla för ögonlocken har blivit tunga varje gång😉

Idag släppte det

Kategori:

Ikväll började Elton gå utan att någon person var målet. Det har varit på gång några dagar, men ikväll släppte det helt. Han var så lycklig då han även kunde gå själv utomhus.
Första promenaden på gräsmattan var lite förvånande och vinglig. Men redan andra gången han testade så gick det bra.
Han är så söt då han går upp med höger arm. Det är höger hand han velat att vi håller i då han gått och hållit oss i handen. Nu ikväll åkte armen ner och han gick istället med armarna över bröstet. 

Det är bara gå och gå som gäller nu. Han somnade 19.50 ikväll, men sov bara 30 minuter. Han vaknade och var vaken och gick i 1,5 timme innan han somnade om. Nu måste vi verkligen hitta ett par bra skor åt honom. Han kan ju inte traska runt i tossor hela våren☺️

Underbar dag

Kategori:

Det blev en fantastisk vårdag idag. 12 grader varmt och strålande sol. Mungiporna åker ju upp till öronen bara man hör väderstatusen😀
Morgonen började med träning för mig och mys för de andra. Då Bianca var på kalas så cyklade William och Patrik iväg och turfade lite (Williams nya hobby). Under tiden sov Elton och jag datt i solen och lyssnade på poddar. Sååå skönt!
Efter det blev det stugmys och uppsättning av studsmattan där. Åh vad jag tycker om vår stugtomt!




Välkommen ljuvliga vår säger jag!

Vårflicka

Kategori:

Idag är det kalas på Biancas schema. Då ville hon vara extra fin. William och hon hjälptes åt att plocka det de hittade på gården i morse. Resultatet:
Äntligen finns det blommor att plocka. Vår fina tjej fick bli en blomflicka.

Nybadad

Kategori:

Finns det något mysigare än nybadade bebisar? 

Varm, go och underbar.

3 sekunder

Kategori:

Alltså det här klättrandet... Han älskar det och han är supersnabb. Fotade honom idag. Det skiljer ca. 3 sekunder på första och sista bilden.







Vid sista bilden slutade jag ta kort, för då började han klättra vidare upp på armstödet. Vår lilla klätterapa. Behöver jag säga att jag tar med honom och stänger dörren då jag ska på toa. Det känns lite för spännande att lämna honom utan uppsikt i typ två minuter...

Traska, traska, traska

Kategori:

Nu kan han gå. I måndags släppte det helt. Han går långa sträckor bara någon "tar emot" honom. Han vill att någon person ska vara målet. Han går hela husets längd utan problem bara någon sitter i andra ändan av huset och liksom kan ta emot honom då han kommer. Och som han älskar det! Han kvittrar fram då han går. Någon bild har jag inte kommit ihåg att ta, bara filmat honom. Vår lilla lyckliga kille.
Igår kväll hade han hittat Biancas klänning som han sprang omkring och viftade med. Sötisen.

Det dröjer nog inte många dagar innan han vågar gå utan en förälder som mål. Ett nytt liv har öppnat sig för honom och det är så härligt att se honom så lycklig.