Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Helgmorgon...

Kategori:

...jag älskar lugnet dessa mornar❤️

Avslappnat, stressfritt och harmoniskt.

Ur barnamun

Kategori:

Man vet att man har golfarbarn då dottern tittar på Fångarna på fortet och säger; "Han där lilla drivern tar hand om nycklarna..." 😉

Hörlurar

Kategori:

Man märker hur mycket Elton tittar på vd vi gör. Han har tex stenkoll på att jag brukar lyssna på podd eller musik i mina hörlurar från telefonen. Just nu leker han att han glr detsamma. Han sitter dock med datorkabeln...

Han har kabeln i örat och trycker på den svarta klumpen som om det vore en telefon.
Inget undgår dem😍

Bianca 6 år

Kategori:

Nu har vi firat vår sexåring i huset. Vår härliga spralliga lilla pärla.

Hur är hon då vår sexåring?
Hon är full av kloka funderingar. Det kommer enorma mängder frågor och funderingar för att lära sig om livet. Jag älskar att lyssna på hennes funderingar.

Hon är den mest viljestarka person jag känner. Ojoj vad vi krockar ibland. Glädjen i det hela är att hon ändå vågar stå för vad hon tycker och tänker. Vi jobbar dock på det här med kompromisser 😉

Hon älskar att pyssla. Hon kan sitta i timmar och rita, klippa, klistra, skriva, vika osv. Detta tålamod och beslutsamhet har gjort att hon för en månad sedan lärde sig läsa. Mitt i allt klarade hon av att läsa en barnbok helt själv. Hon har tydligen lyssnat på William i smyg. Vissa bokstäver har hon dock fortfarande svårt med i själva ljudandet, men hon chansar av sammanhanget.

Hon älskar sång och dans. Minst 70% av hennes vakna tid sjunger hon. Att dansa och posera hör tydligen också till dagliga måsten. Om några veckor ska hon börja träna dans.

Mindfull. Ingenting kan stressa Bianca. Det gäller att alltid ha gott om tid. Det finns otroligt många saker som måste göras enligt henne. Lite Alfons Åberg-varning emellanåt på alla "jag ska bara/bara en gång till..."

Kärleksfull. Det ryms så många pussar, kramar, kärlek och fina kärleksförklaringar i hennes lilla kropp.

Fnittrig. Jag blir alldeles varm i hjärtat då jag ser hennes lilla näsa rynkas och hör det där gulliga fnittret.

Det är fantastiskt att ha denna härliga tjej i vårt liv. Lyllos oss!

Liten blir större

Kategori:

Vi lever! Länge sedan jag uppdaterade här. Jag återkommer med sommarens händelser. Vi har njutit av sommar och sol, så det finns mycket att berätta.
En sak som "hänt" är att Elton anser sig ha blivit en stor kille. Bland annat visar det sig genom att han inte vill dricka välling mer. Han vill sitta i de små fåtöljerna vi har och äta kvällsmål precis som storasyskonen. Ikväll mumsas det gröt. (Vällingen erbjuds så länge vi har kvar, men hittills har den ratats varenda gång i en hel vecka).

Mums!