Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Bianca 6 år

Kategori:

Nu har vi firat vår sexåring i huset. Vår härliga spralliga lilla pärla.

Hur är hon då vår sexåring?
Hon är full av kloka funderingar. Det kommer enorma mängder frågor och funderingar för att lära sig om livet. Jag älskar att lyssna på hennes funderingar.

Hon är den mest viljestarka person jag känner. Ojoj vad vi krockar ibland. Glädjen i det hela är att hon ändå vågar stå för vad hon tycker och tänker. Vi jobbar dock på det här med kompromisser 😉

Hon älskar att pyssla. Hon kan sitta i timmar och rita, klippa, klistra, skriva, vika osv. Detta tålamod och beslutsamhet har gjort att hon för en månad sedan lärde sig läsa. Mitt i allt klarade hon av att läsa en barnbok helt själv. Hon har tydligen lyssnat på William i smyg. Vissa bokstäver har hon dock fortfarande svårt med i själva ljudandet, men hon chansar av sammanhanget.

Hon älskar sång och dans. Minst 70% av hennes vakna tid sjunger hon. Att dansa och posera hör tydligen också till dagliga måsten. Om några veckor ska hon börja träna dans.

Mindfull. Ingenting kan stressa Bianca. Det gäller att alltid ha gott om tid. Det finns otroligt många saker som måste göras enligt henne. Lite Alfons Åberg-varning emellanåt på alla "jag ska bara/bara en gång till..."

Kärleksfull. Det ryms så många pussar, kramar, kärlek och fina kärleksförklaringar i hennes lilla kropp.

Fnittrig. Jag blir alldeles varm i hjärtat då jag ser hennes lilla näsa rynkas och hör det där gulliga fnittret.

Det är fantastiskt att ha denna härliga tjej i vårt liv. Lyllos oss!

Kommentarer

 • Mormor säger:

  Jaa! Lyckliga ni som fick Bianca. Hon är en tuff tjej i en ömsint kropp med ett 💞 Som rymmer en massa kärlek.
  Kram till er alla.

  2016-08-12 | 23:37:48
 • Mast säger:

  👍🏻

  2016-08-14 | 10:41:41

Kommentera inlägget här: