Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

8

Kategori:

Elton har velat gå genom att bara hålla i en hand ett tag nu. Idag testade jag att sätta honom framför mig och sedan backa då han gick. 8 steg klarade han. Han skrattade högt hela tiden. Så pass lycklig över vad han klarade av tydligen.

Lycklig var han också idag då han fick åka pulka på den lilla snö vi har kvar på gården.

Det var första gången han fick prova gå utomhus också.
Härlig känsla. Vi behöver nog skaffa ett par skor åt killen tror jag bestämt. Vi kör nog på vårskor, känns som om den här snön inte kommer vara så långvarig. Det är dock mysigt med snölek.
Men nog välkomnar vi vårsolens sköna strålar. Ljuvligt. Dagar som dessa är det super att äta mellis ute. 
Jag har även förvandlat våra fönster från skitiga till randiga idag. Inte världsbäst på fönstertvätt alltså...😉

Ljuvliga dagar i backen

Kategori:

Sedan i onsdags har vi varit iväg. Torsdag-lördag har vi avnjutit snön och lutningen i hundfjällets backar. Det var första gången William och Bianca stod på slalomskidor. Jag blev förvånad över hur duktiga de var. Efter 45 minuter i Valles lekområde tog vi oss till barnbacken. Och efter ytterligare 45 minuter där kunde vi ta knappliften högst upp och åka utan problem. Vi hann dock bara med två timmar åkning på torsdagen.
Morfar hjälpte tacksamt nog till i början att locka de två med bus.
Redan på fredagen åktes det ankarlift och så hälsades det på Valle och trollskogen fick sig många besök. 
William drog iväg med Hannes och morfar medan jag och Bianca tog det lite långsammare och undersökte varenda vrå i trollskogen.
Roligast var nog Orvar på utedasset. Honom har vi skrattat mycket åt, men tydligen inte fotograferat. När man öppnade dörren möttes man av ett troll som sa "Stäng dörren, det är upptaget!" eller "Är du här nu igen?" Eller "Surströmming är gott men kostar på då det ska ut". Det fortsatte med "Det är upptaget här, du får åka till hotellet" och "Ojojoj, vad jag är risig i kistan". Roligt för både barn och vuxna.
På eftermiddagen var vi på Valleshow.
Ett stop i Våffelstugan hann vi också med. Medan vissa njöt av våfflorna så fascinerades andra av ljusen.
När morfars knän blev trötta fortsatte jag och de tre minderåriga att njuta av backarna tills de stängde.
Det är tur man har en morbror då man har svårt att ta sig fram mellan liftarna.
Då liftarna stängde kl. 18 åkte Bianca iväg på äventyr med Valle i trollskogen utan oss en timme till. Imponerande. Dagen innan hade hon aldrig åkt skidor och nu drog hon iväg med 20 andra barn och hittade på bus i mörkret.
Lördagen var vår sista skiddag och även den bjöd på underbart väder! Det blev även sittlifts-premiär.
Oj vad vi njöt!
Lite fika i trollskogen hann vi också med.
Valles musikstudio var en hit för Bianca.
På eftermiddagen hakade Filia på oss igen efter att hon blivit färdig med sitt skolarbete. Jag fick även några åk utan Bianca och kunde köra på ordentligt. Ljuvligt i solen. 


Allra mysigast var det dock då alla var med! Fantastiskt att dela denna hobby med mina barn!
Vi tog ett sista åk i trollskogen innan det var dags att åka hem till stugan och börja packa ihop.
Patrik och Elton fick tre riktiga far och son dagar. När vi inte åkte utför så åkte Patrik längdskidor. Elton hängde mest i stugan. Då han var i backen var det oftast sovandes i vagnen. 
Vi tackar Hundfjället och vårt resesällskap för några ljuvliga dagar i vita landskap❄️❄️❄️

Sjuk. Igen...

Kategori:

Elton slutade sin antibiotikakur mot halsflussen på torsdagen. På fredagen var hostan och snoret tillbaka. Vi hade fått njuta av vår glada spralliga kille några dagar. Nu är han återigen en famngroda med knorr. Man märker att det gör ont då han hostar. Vi ger hostmedicin som vi fått utskriven, men märker dessvärre ingen skillnad. Han hostar så han spyr ändå.
Igår tog vi oss till hälsocentralen igen efter att ha pratat med sjukvårdsupplysningen som ville att vi skulle komma in ifall antibiotikakuren inte var tillräcklig.
2,5 timmes väntan och lek innan vi fick komma in till en doktor.
Dock tyckte läkaren att han var tillräckligt frisk för att inte ge en kur igen. Så nu kämpar vi på. Framförallt stackars lilla Elton som återigen har bristande aptit och sover som en kratta. De där mörka påsarna under mina ögon börjar göra sig påminda igen efter tre nätter med många uppvaknanden. Nu hoppas jag han har krafter att slå ner bacillerna fortast möjligt. Vi vill ha tillbaka vår glada kille som orkar vara lycklig.

9 månader idag

Kategori:

Och så passerade vi nio månaders-strecket idag. Vår lilla kille med den ständigt leende munnen. Han är faktiskt en otroligt glad kille. Ler åt allt och alla.
Det senaste han börjat med är att skratta för att vara social. Om vi andra skrattar då skrattar han tillgjort och plirar med ögonen. Vår lilla sötplopp.
Idag hade han väldigt kul åt Biancas My Little Pony. Han kiknade av skratt.


Långlunch

Kategori:

Idag körde vi en långlunch jag och Elton. Elton var dock inte mycket till sällskap då han sov i två timmar och 45 minuter. Vilken tur då att jag hade annat fint sällskap utav ingen mindre än min tidigare "sambo" Lina. Vi fick således några mysiga timmar tillsammans med fnitter och godsaker. Så småningom vaknade även tröttmössan och joinade oss en stund.
Tack för idag Linis!💕 Jag mår så bra tillsammans med dig😘

Maskerad

Kategori:

Idag var det maskerad i Williams skola. William hade bestämt att han ville vara punkare, så vi införskaffade lite olika saker för det såsom örhängen, svart nagellack och sprayfärg. Resultatet blev denna kille:
Vi har googlat punkare och kollat in detaljer. Efter det ville William gå all in och vara svartmålad runt ögonen.Den där systern ville ju såklart också ha färg i håret. 


En mycket nöjd tjej som erhöll stor Wow-effekt då hon kom till dagis och tjejkompisarna flockades runt henne. 

Två färgglada barn idag helt enkelt!

Isprinsessan

Kategori:

Idag var Bianca med dagis och åkte skridskor igen. Min moster jobbar på Biancas dagis och berättade att det släppte för henne förra gången de var och åkte. Jag tog mig därför till ishallen idag för att kolla in vår isprinsessa.
Först ville hon bara åka med back som stöd, men sen släppte hon den i ca fem minuter. Dock åkte hon inte så mycket utan stod mest och gullade med Elton. När jag gått därifrån hade hon tydligen börjat åka superbra. Gitte frågade henne varför hon inte åkte så hela tiden och då hade hon flinat upp sig och svarat: "Äh, jag ville inte visa mamma..." och fortsatt åka. Som tur är filmade min moster henne och på filmen kunde jag se att hon till och med gör små piruetter (inte i luften, det kanske inte heter piruett då?!). Vår lilla spjuver och rackarunge!

Ljuvligt väder

Kategori:

Det var ljuvligt väder i lördags. Vi njöt av det på en promenad med Peters hundar. Det är mysigt att vara hundvakt.

Fyra små sötploppar.

Alla ❤️-Dag

Kategori:

Idag har det varit ljuvligt väder! Vi tog sovmorgon i morse efter en sen kväll med middag hos Ida och Jimmy. Patrik varpå möte i 3,5 timme medan jag och barnen var ute och njöt av solens strålar.
Två av mina hjärtan gör ett hjärta.
Medan W och B lekte och kastade snöbollar sov Elton. Nu när han börjat må bättre har han börjat sova bara en gång om dagen. Lite tidigt kan jag tycka, men vd gör man då han inte somnar en gång till? (Om inte sovpasset bara blir 30 min, då sover han två gånger).På kvällen åkte jag och William ut till stugan. Och vilken njutning vi hade. Det är sååå vackert där nu.


Lika njutbart nu som sommartid. 

Hattigt värre

Kategori:

Vare sig man från början planerar vara med i leken eller inte så blir man det då man sitter på golvet med barnen. Häromdagen hade vi hattprovning här hemma.

Upptäckter

Kategori:

William har alltid varit intresserad av att upptäcka saker. Ikväll då han stod i duschen ropade han plötsligt på Bianca väldigt ivrigt att hon skulle komma och titta. Vad hade han upptäckt som gjorde honom så ivrig?
Jo att det gick att blåsa bubblor med hjälp av halsbandet då han tvålat in sig. Vår fina kille💙

Sjukstugan fortsätter

Kategori:

Jag har tappat räkningen hur länge vi varit sjuka i detta hus nu. Jag trodde det höll på vända till det bättre, men efter ännu en natt med minimalt med sömn och stora tårar från vår minsta kille så tog vi oss till hälsocentralen idag. Jag trodde tårar och bristande matlust berodde på tänder och att han är snorig, men nej. Vi kom från sjukhuset med Amoxin. Halsen är tydligen ilsket röd och troligtvis är även höger öra dåligt. Lilla plutt. Nu hoppas jag verkligen att han slipper ha ont mer. Tur att medicin brukar bita på snabbt.
En stor nackdel med denna sjukdomshistoria är att Elton slutat ta napp... Då han var så snorig kunde han inte ha den och antagligen har det gjort ont i halsen att suga på den. Oberoende så vill han inte ha den, utan bara leker med den då man försöker ge den. Det kommer gå superbra att bli av med nattamningen nu... Vi får nog lära honom att ta den igen.

Trevlig läxa

Kategori:

Denna vecka har William en veckoläxa som heter vänliga veckan. Den går ut på att göra snälla saker hela veckan. Små uppdrag att utföra. Det är tillexempel att hjälpa till med maten, bädda sängen, plocka ur diskmaskinen. Igår ville William således laga mat och han tog hjälp av en assistent.

Det blev jättegod kycklingsås med ris. Mums!

I morse fick jag dessutom en lapp där det stod att jag skulle ha en fin dag. 
Vilken härlig läxa. Den gör oss alla glada❤️

Tredje gadden

Kategori:

Igår kom den igenom. Nu har vi en tregaddad kille här hemma då höger framtand uppe kom fram. Man ser även att vänster är på gång, men det dröjer nog ett tag tills den kommer igenom tandköttet. 
Nu hoppas vi att vår lilla kille ska få några dagar utan smärta. Jobbigt att vara sjuk och få tänder samtidigt. 


Äntligen feberfri

Kategori:

Ooj, vi har haft några riktigt jobbiga dygn här hemma. Elton drabbades rätt hårt av influensan. Han fick feber, var snorig och hostig. Låter inte så allvarligt, men han blev riktigt medtagen. Det satte sig på hans andning och han var så snorig att han hade svårt att äta. Han var så medtagen att han så gott som slutade äta och dricka under ett dygn. Jag fick mata honom med ersättning med hjälp av en medicinspruta. Nu är han äntligen tillbaka och orkar mer. Det var riktigt jobbigt att se vår aktiva kille bara gny och gnälla och inte orka något.
Igår kväll tvättade vi bort alla baciller. Elton verkligen älskar att bada och fick energi bara av att se badkaret.
Nu är det bara jag som ska hitta tid att sova. De sista fyra dygnen har jag kanske sovit 6-7 timmar totalt. Men det tar vi igen nu så är vi snart på topp igen. Till dess hänger jag här hemma i mjukisbyxor och håret i en slarvig tofs. Med friskare barn känns livet lättare igen.

Sjuka barn

Kategori:

Usch vilka jobbiga baciller som vandrar runt just nu. Det började förra torsdagen med att William kom hem från skolan med feber. Han toppade på 39,5 i helgen. Bianca kroknade i helgen med feber och för två dagar sedan var det Eltons tur. Feber, snor och ordentlig hosta.
Jag lider så då mina barn är sjuka. Jag vill bara ta bort allt ont. Jag vet att det är bra att deras kroppar utsätts så de skaffar sig ett immunförsvar, men det är svårt att tänka då det är sjätte natten med minimalt med sömn. Elton är nog den som haft det mest kämpigt av alla tre. Han har inte ätit ordentligt med mat på tre eller fyra dagar nu. Dricker bara lite mjölk. Lilla plutten. Igår fick jag tack och lov i honom lite gröt i alla fall. 
Han är så ynklig och mitt mammahjärtat blöder. Jag hoppas det vänder i morgon, så vi får tillbaka vår glada lilla kille igen.
Vår lilla skrutt som inte orkar vara vaken lika mycket och som blir ledsen så fort han inte får vara i famnen.😢

Arg!

Kategori:

Bianca sitter och spelar ett spel på paddan där man ska skriva ett givet ord av de bokstäver som ges. Jag hör att paddan säger "pilbåge", varav Bianca ilsket ropar:
Mamma! Man får inte ha såna här bilder till barn! Det är dödsbilder!!!
Tänk på det ni speltillverkare. Nästa gång sätter ni inte dit någon som skjuter, utan bara pilbågen.

Litet finger

Kategori:

Eltons lilla, lilla pekfinger har börjat komma till användning de sista veckorna. Jag blir alldeles varm då han pekar på saker, det är så gulligt. Det är som att han vill att man ska säga vad saken heter som han pekar på. Favoritsaken att peka på är lampor.