Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Påsk del 2

Kategori:

Påsken fortsatte med ljuvliga dagar. Vi körde familjeträning där William och Bianca cyklade medan jag och Patrik sprang. Elton sov i vagnen. Gick riktigt bra. Det gör vi igen. Vi körde även lite styrka då vi kom hem.
På eftermiddagen var vi ut till Hammarudda och kollade in kalvar och lamm. Ursöta!
Ett lamm var ivrig på att mumsa på Williams hand😀
Elton gillade de där lurviga varelserna. Spännande!

Gunga

Kategori:

Elton har fått gunga spindelgunga flera gånger och bara njutit av det. I förrgår var dock första gången han gungade vanlig barngunga. Och som han gillade det!
Han blev ledsen och arg då jag lyfte upp honom och satte honom i vagnen för att gå hem och äta lunch. Vi har helt klart hittat en ny favoritsysselsättning! 

Påsk del 1

Kategori:

Nu är påsken över för detta år. Vi har haft en urmysig påsk. Gott för själen och gott för magen.
På långfredagen firade vi en blivande 10-åring. Två dagar senare fyllde Wilma tvåsiffrigt. Det är stort!

På kvällen hade vi mammor lite mammatid. Vi testade det nya äventyret "Lost inn" där man ska ta sig ut ur ett rum genom att lösa klurigheter. Superkul!!! Vill köra igen! Därefter blev det middag och planering av en tjejresa. Vid 23 styrde vi stegen hemåt. Aningens tidigare än papporna som kom hem 05.20 samma dag...😉
Lördagen bjöd på underbart väder och lite äggjakt på Lilla holmen.
Vårigt så det spritter i kroppen. Tack familjerna Helin, Pettersson och Rundberg för att ni förgyllde vår påsk.

Glad påsk

Kategori:

Världens finaste innehåll i ett påskägg

Elton 10 mån

Kategori:

Tänk, om två månader fyller vår bebis ett år!! Va?! Galet.
Han blev 10 månader för några dagar sedan. 74 cm lång har han hunnit bli. En charmör ut i fingerspetsarna. Ser ut såhär så hot som hela tiden:
Vår lilla solstråle.
Han smilar upp sig mot allt och alla. Han har börjat ljuda lite nu också. Han har länge varit rätt tyst, men nu har han fått fart på stämbanden. Mamma och pappa kan han säga. Han säger även något som låter "bubbe". Vi vet dock inte vad det betyder. Gubbe?😀
Han har börjat göra en min där han liksom skrynklar ihop hela ansiktet. Har inte lyckats fånga det på bild. Men han vet att han får oss andra att skratta då han gör så så han kör på.😂
Han är äntligen frisk! Sååå skönt. 9-10 veckor var han sjuk. Nu håller vi oss borta från öppna förskolor och andra smitthärdar tills hans kropp fått vila lite. 
Nu väntar en påsk med nära vänner. Det ska bli mysigt. Ta hand om er!
Glad påsk från vår snoriga lilla smilfink.

Tittut!

Kategori:

Äntligen är han frisk! (Vågar knappt skriva det) Visst, lite snor och så, men efter tio veckor med värre åkommor känns det som en vinstlott. Han äter igen, sover rätt bra på nätterna och orkar busa på dagarna. Eftersom han åt så dåligt då han var sjuk så lade han tyvärr sig till med en ovana att äta på nätterna (bara en gång, men ändå). Det hoppas vi att vi kan jobba bort de närmaste dagarna.
Idag busade han i Biancas lessksslott. Favoritleken just nu är "Tittut".
Tittut! Nu är jag tillbaka!

Dammsugning

Kategori:

Elton har gått från att vara rädd för dammsugaren till att älska att dammsuga. Orsaken är att han får vara med. Såhär ser det ut nuförtiden då dammråttorna får sig en omgång:


Lite mindre krut

Kategori:

Det är lite mindre krut i Dynamitharry för tillfället. 
Vi var till hälsocentralen igår på dagen eftersom Elton hostat så han spytt flera nätter i rad. Vi fick en ny stark hostmedicin och förhållningsregler om att hålla koll på honom avseende symptom på lunginflammation. Allt såg bra ut, men fick han feber skulle vi återkomma med tanke på att han hostat sedan mitten på januari. På kvällen vid kl. 20 började han kännas varm. På en halvtimme var febern uppe i 39,3. Jag suppade  honom ringde och rådfrågade med akuten som bad mig komma in med honom. 
Eftersom Patrik är bortrest innebar det lite logistiska problem. Som tur är har jag världens bästa moster som kunde komma hit och sova med William och Bianca och en lillebror med flickvän som kunde köra in oss. 
En timme efter att jag suppat honom med full dos hade han fortfarande samma temperatur så de gav honom mer medicin och tog blodprover på honom. Proverna visade dock inget så vi fick välja att stanna eller åka hem och komma tillbaka om han blir värre eller inte är feberfri om två dagar. Vi åkte hem. 
Natten blev som den blev med mycket hostande. Men han vaknade feberfri! Vilken lycka! 
Idag behöver mamman i det här huset vila så mycket som möjligt. Lite trött i ögat...😉

Dynmitharry

Kategori:

Låt mig presentera; vår egen Dynamitharry...😉


Lite roligt måste man ju ha som hemmamamma...😜

Rishögen som försvann

Kategori:

I söndags var vi ut till stugan och eldade upp en rishög som legat och väntat på att bli omhändertagen sedan i höstas. Sååå skönt att få det gjort. Nu kan vi börja skapa en ny hög...😜
Medan vi eldade och släpade ris så sussade Elton sött.

Vi avslutade kvällen med korvgrillning i öppna spisen.
Nu längtar vi alla efter sommar och stughäng.

Ordlek

Kategori:

Igår frågade William mig:
"Mamma, det finns ju många ord som betyder flera saker. Om jag vinner en tävling flera gånger, kan man då säga att jag återvunnit?"
Åh! Det är så bra att jag önskar att jag kommit på det själv! Härligt tänkt William!

Internationella kvinnodagen

Kategori:

Idag kom William hem och berättade att idag ska kvinnorna hyllas extra. Hans lärare hade sagt att de kunde baka pannkakstårta till sina mammor. Självklart ville William det. "Mest för din skull mamma, men lite för min också..."😉
Så samtidigt som jag lagade middag så stekte jag pannkakor på den smet som William blandat ihop. Han var galet ivrig. Gulligt.
När jag kom hem efter träningen blev det pannkakstårta till kvällsmål. Mumsigt!

Vår duktiga kille❤️ Tusen tack för den fina tårtan 😘

Morgonsyn

Kategori:

Det första som händer dig på morgonen kan påverka dig hela dagen. Eller så är det för mig i alla fall. Det här är det första jag ser då jag vaknar på morgonen:

Hur trött man än är så får man ett leende på läpparna.

Och så var den här...

Kategori:

...tand nummer fyra. Nu ser jag fram emot några nätter med sömn. 
Just det, de två andra barnen blev magsjuka idag, stackarna. Nå, men då sover vi väl efter tand nummer fem istället då🙈😝

Nytt i garderoben

Kategori:

Jag verkligen älskar Kappahls Newbie-kläder till barnen. Skulle jag få bestämma skulle de nästan bara ha dessa kläder. När det kommer till Elton får jag lyckligtvis bestämma till stor del ännu. De andra två älsklingarna har dock en annan åsikt mellan varven... Nu i helgen får man 30% rabatt på alla kläder på Kappahl. Jag passade då på att handla lite till Elton i storlek 80 eftersom vissa av hans 74 plagg börjar bli lite små. Se så fina grejer:
Det ska även bli ett par blåa byxor, men de fanns inte här i stan. Måste således bli ett besök på Kappahl i Maxinge. 
Däremot reagerar jag på Kappahls kvitton. Jag såg inte bodyn som det står Hello World på först. Den hängde på "tjejavdelningen" (otroligt flickig inte sant?!😉). Den blev således ett separat köp. Och kolla kvittot för att köpa ETT plagg:
Linjalen är en 30cm linjal. 
Eloge till Kappahl som säljer ekologiska kläder, men denna pappersåtgång vid alla köp borde man också kunna göra något åt kan jag tycka.

Envis

Kategori:

Elton vet vad han vill. En av de sakerna är att han just nu inte vill somna. Det finns så mycket att se och upptäcka, så han har inte tid. Idag då vi var ute och gick med vagnen vägrade han luta sig tillbaka vilket resulterade i detta:
Och 30 sekunder senare:

Och trots att han sov så protesterade han då jag lade ner honom. Vår lilla tokpelle.

Kärlek

Kategori:

Elton gillar sin egen spegelbild skarpt. Det blir många pussar då han möter den där roliga killen som alltid skrattar åt honom.
Det är viktigt att älska sig själv❤️
Han lärde sig även att vinka på uppmaning idag. Tekniken har han haft tidigare, men han har inte kopplat att det är det vi menat då vi frågat om han kan vinka. Urgulligt då hans små fingrar viftar upp och ner. Han vinkar nämligen med bara handen.

Läsa böcker

Kategori:

William har just nu ett bokprojekt i skolan som verkligen har fått igång läslusten för honom. Under 2,5 veckas tid skall klassen läsa böcker. När tiden är ute ska de se hur många böcker som lästs och varje bok förvandlas till en centimeter drömtårta. Vilken fantastisk idé! Igår läste han för Elton. Han var dock helt klart intresserad, men han var en lite halvjobbig åhörare...
Det ställs ju lite krav på böckerna. Det får inte vara hur lätta böcker som helst. Nu läser W från att han kommer hem från skolan tills det är mat, och sedan återupptar han det igen. Igår avverkades två böcker. Tänk vad lite drömtårta kan göra.

Färdigheter och framsteg

Kategori:

Vi utökar färdigheterna här hemma. Idag kom vi upp i 10 steg. Det är dock svårt att fånga på bild eller film då man är ensam hemma med honom. Jag vill inte riskera att han ramlar, slår sig och blir rädd. En suddig en lyckades jag dock med.
Natten mellan torsdag och fredag vaknade Elton kl.5 och ville INTE sova. Jag försökte söva om honom på flera olika sätt utan att lyckas. Tillslut kände han väl att han behövde ge mig något för att göra mig nöjd. Han började då klappa händerna för första gången. Vår lilla sötplopp.
Ett annat framsteg är att han slutat amma även nattetid. Han börjar helt klart bli stor vår lilla kille.