Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Som han längtat! Redan innan han började skolan började längtan efter en egen telefon. Vi sa då att han får en då han behöver en. Sommaren innan han började trean fick han en gammal IPhone 4 som han nog varit nöjd med, men längtan fanns kvar.
När jultidningskatalogerna kom i PR var målet enkelt. En Iphone7 var det som han kämpade emot. Han har gått runt i grannskapet och släktingarna har fått besök. Och till sist nådde han målet! Inte en dag senare skickades beställningen in och nu har nästan alla jultidningar levererats och betalningen har gjorts. Och igår kom den. Han egna svarta Iphone7. Han är sååå lycklig.
Bra jobbat älskling. Det är bra att få längta och kämpa lite. Lyckan blir så mycket större.

Elton 1,5

Kategori: Allmänt

Idag var vi med Elton på 1,5-års kontroll. Han blir ju det på lördag, 1,5 alltså. Det är bara att inse att han börjar bli lite mindre liten. För stor är han väl inte än?!
83,5 cm lång och 11,7 kg.
Annars då?
Han pratar inte så mycket än. Han säger mamma, famn (ma), tack (ta,ta), där (dä), hej, heja, mmmm(mu=kossa), maooo(mjau=katt), hahaha(ihaha=häst), bil(brrrr).
Det här med motorik är hans grej. Han klättrar, spelar fotboll, dansar, spelar innebandy och klättrar lite till.
Kommer han inte åt det han vill ha så ordnar han det själv. Han drar stolen till diskbänken och klättrar upp på bänken för att kunna öppna överskåpet och nalla godis ur skåpet. Han drar även stolen till trappgrinden ifall vi inte låter honom gå ner till nedrevåningen och störa William. Det gäller att ha koll på honom som ni märker.
Han är i en helt underbar ålder. Han busar med oss hela tiden. Man ser när det glimmar till i ögonen på honom när han får en idé.
Han pussas och kramas och älskar att mysa.
Han älskar sin kanin Stampe.
Och han tycker det är jättekul att bli fotograferad.
Han är hela familjens lilla gullegrisoch glädjeinjektion. Vår fina lilla pralin.