Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

William 11 år

Kategori: Barnen

Så har han fyllt dubbel-etta. Vår förstfödde börjar bli stor. 
Hur är han då just nu? 
Ja, puberteten börjar knacka på dörren. Man märker att kroppen och humöret börjar ändra. 
Han leker gärna med syskon och kompisar, men stunder då man bara vill "hänga" blir fler och fler. 
Han är lyckligt lottad och går i en otroligt fin klass. Tjejer och killar umgås ihop. Många fina vänner har han där.
Fortnite är väl det mest intressanta just nu. Samt innebandy, pingis och tennis. Han älskar idrottsutövning. Men så har han också spralligheten inbyggd i kroppen. 
Han pratar mycket och gärna. Intresset för att prata med alla åldrar finns där. Att sitta vid barnbordet funkar ännu, men han vill gärna hänga med oss vuxna. Träffas släkten så väljer han att inte sitta med oss, utan hellre med en annan vuxen släkting. Han vill umgås med de andra. Vi föräldrar finns här, men han vill gärna göra saker utan oss. 

Han är otroligt engagerad i skolan. Väldigt målmedveten. Betygen är viktiga för honom. 
Det här med kläder har blivit intressantare. William har alltid brytt sig om vad han sätter på sig. Men nu har detta tagit ett steg till. Han vet exakt vad han vill ha. Hur kläderna sitter är viktigt. Det funkar med H&M, Kappahl och liknande, men han blir väldigt glad om han får Levis eller Gant. (Vi föräldrar är glada för outletbutiken i Norrtälje.... ;))

William tar gärna ansvar för saker och ting. Han blir stolt då vi litar på honom. Ta hand om Elton är väl det han gör helst. Han hjälper till hemma även med annat, bara han kommer ihåg det... Till största delen sköter han sig själv och kommer ihåg gympakassar och träningar m.m. Städa sitt rum gör han också oftast på eget initiativ. Man kan ju inte komma ihåg allt, så att minnas att sätta sina saker på rätt plats eller att duka av efter sig gör han oftast, men inte alltid. Men William är en kille som alltid är på väg till nästa grej och då är det lätt att glömma att göra klart. Då står skorna innanför dörren, skolväskan likaså, samt mellisen är halvt bortplockat då man kommer hem.

William är en levnadsglad kille. Det bubblande skrattet är alltid nära. Han hakar på de flesta möjligheterna som uppstår och vill gärna vara med på allt. Han är otroligt omtänksam och tycker det är viktigt och självklart att alla får vara med. Därför blir han också själv ledsen om han blir utanför och inte själv blir erbjuden deltagande. Han ifrågasätter och diskuterar ofta situationer han varit med om och vill få råd hur han skall hantera sådana situationer framledes. Han tänker mycket efter att saker hänt, men kan ha lite svårt ibland att tänka efter före. Han är impulsiv och då är det lätt hänt att det emellanåt blir tokigt. Gör han någon ledsen är han dock noga med att säga förlåt. 

William är en väldigt härlig kille och jag är glad att vi har honom i vårt liv. Hans roliga påhitt, hans livsglädje och omtänksamhet är fantastiska. Men även hans fumlighet, glömska och alla "ojdå" är fina att dela med honom. För att inte tala om hans känslighet. Han är en kille som har nära till alla känslor. 
Vi älskar dig William! Du är fantastisk!
(null)