Familjen Franklin

En blogg om livet i en familj med tre barn. Det är allt från barnens kloka funderingar och deras milstolpar i livet till vardagspusslet och spännande upplevelser. Bloggen startades framförallt för att mor- och farföräldrar skulle kunna känna sig närvarande i vår vardag fastän de geografiskt inte har möjlighet till det. Bilderna i bloggen får inte användas av andra utan min tillåtelse.

Barnens café

Kategori: Stugan

Barnen har fått nya vänner här i byn. De hottar på en massa skoj. William och Levi fiskar och fiskar och fiskar och badar. Bianca och Aline sysselsätter sig med att driva café. Hittills har caféet varit öppet två dagar. De är otroligt duktiga och bakar och förbereder i timtal inför öppningen. Scones och muffins har det bakats. I caféet har de sedan sålt dessa samt hemlagad saft,  te och leksaker. Allt kostar 0,50 €. De har bestämt att de ska hitta på. Något kul tillsammans för pengarna som kommer in.  Supermysig aktivitet. 
Häromdagen bjöds det dessutom på såpbubbleshow under öppettiderna.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Elton 3 år

Kategori: Barnen

Elton har ju hunnit bli tre år sedan jag skrev sist. Självklart gick inte det obemärkt förbi även om det inte syntes på bloggen. 
(null)

(null)

(null)
Han vårt glada lyckopiller firades både hemma och på dagis. Vi hade kalas på stugan med en mycket nöjd kille. (null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Elton hade fått önska vad vi skulle äta. Han ville inte ha tårta utan "gass och bubbar". 
Både en och tvåbenta vänner och släktingar kom. Tack för att ni kom och firade vår kille!
Hur är han då vår treåring?
Han är en otroligt glad kille. Han är väldigt sällan sur, arg eller missnöjd. Han är förnöjsam. Han älskar att leka. Antingen med andra eller själv. Spelar inte så stor roll. Han kan leka helt själv i lekstugan i typ 1,5 timme utan problem. 
Han är en donare. Han donar och fixar. Begär sällan hjälp. Gör själv istället. 
Han är mammig. Om jag är med är det jag som ska hjälpa med de saker han vill ha hjälp med. Och jag ska sitta bredvid honom. Tankar en del trygghet då och då för att sedan göra annat. 
Han är alltid lite småblyg de första 15 min då någon kommer på besök, men sedan släpper det. 
Han älskar fordon och bollar. Traktor, grävmaskiner och annat häftigt kan man titta på hur mycket som helst. Fotboll, innebandy, golf och pingis är superkul!
Han är en fena på att paddla. Vi har små kanoter och han har helt fattat hur man gör. Sen att han inte paddlar långa sträckor är en annan sak. Han är ju en livsnjutare så han paddlar lite och sedan sitter han och njuter av att bara glida med och så paddlar han lite till.
(null)
Han har börjat prata väldigt mycket. Orden är inte rena, men nu är han sällan tyst. Otrolig skillnad från hur det var för ett år sedan. Då sa han typ aldrig något. Nu babblar han på hej vilt. Jätteroligt! Äntligen får vi veta vad han tänker ich vad han funderar på. Mycket lättare och veta vad han vill. William och Bianca är lyckliga för att han äntligen har börjat säga deras namn. Ett år av talterapi och dessutom ett besök hos öronläkaren för att ta bort lite vax verkar ha gjort sitt till. Förhoppningsvis har även alla timmar av träning och tal-lek hemma hjälpt. Oberoende är vi på rätt väg nu. Måste vara en befrielse för honom. 
Då talet började utvecklas, stannade potträningen av. Han har stenkoll och går på pottan då han är utan blöja. Nattetid är han torr. Han vill dock gärna ha den där blöjan. Trygghet kanske. Vi tar det lugnt. Låter honom utveckla talet nu först.
Elton är en otroligt skön kille. Han är så rolig och finurlig. Han är verkligen ett litet lyckopiller i vår familj. Full med humor och glada skratt. 
Nu ska vi fortsätta njuta av sommaren här på vår stuga. Livet är så härligt med en treåring i huset.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Måleri-målera-måleralla

Kategori: Stugan

Länge sedan sist... mycket har hänt. Ska se om jag hittar lusten att blogga igen. 
Just nu går vår sommarlovstid åt till att måla. Jag målar ett andra varv på stugan (två väggar så gott som klara). Självklart blir barnen inspirerade. Så igår tvättade vi av barnens lekstuga med mögeltvätt och sedan fick de en varsin pensel i handen med instruktionen "måla bara på det röda"... (null)

(null)

(null)
Bianca var duktig och höll sig till väggen. I Eltons värld var dock armen, benen, luggen och fönstret också rött😉 Men ett bad tog bort dalmatinerfläckarna. Till hans stora förtret. Han tyckte det var fint tydligen.
William var inte så intresserad av detta målande utan underhöll sig mer med idrottsgrenar. Han gillar att cykla och sladda på gården. Vi har även plockat ihop ett skevt pingisbord här på stugan som används flitigt.
(null)

(null)
Havtornsbuskarna är perfekt vindskydd.
Näpp ny dag, nya tag med penseln.